Alegerea corectă a bateriei de schimb pentru automobile!
24/08/2015
Trăim intr-o perioadă în care nu ne putem imagina viaţa fără automobile, telefoanele mobile, ceasurile electronice, camere foto, chiar si banalele lanterne. Ei bine toate acestea au un punct comun peste care trecem usor cu vederea şi anume bateria.
Cred ca fiecare dintre noi ne-am pus macar odată problema de a alege bateria potrivită pentru echipamentul nostru, şi această decizie nu este întotdeauna una usoară.
Revenind la bateriile pentru automobile, probabil fiecare din noi am fost puşi în situaţia neplăcută de a cauta bateria auto protrivită pentru automobilul nostru.
În continuarea acestui articol vream să venim în ajutorul dumnevoastra cu patru sfaturi practice care ne ajută în alegerea baterii potrivite.
1. Dimensiunile exterioare ale bateriei
Fiecare producator de automobile alocă un spaţiu destinat bateriei sub capotă, marimea acestui spaţiu poate diferi de la un producător la altul.Se recomandă consulatarea manualului tehnic al maşini pentru a identifica cu uşurinţă dimensiunile necesare pentru tipul dumneavoastră de automobil.Din fericire vrem întotdeauna să venim în ajutorul vostru şi site-ul nostru prezintă dimensiunile detaliate pentru fiecare model de acumulator auto comercializat respectiv: lungime, lăţimea şi inălţimea.
2.Capacitatea Bateriei
Capacitatea unei baterii se măsoară în Ah (Amperi/oră) si arată sarcina electrică totală ce este înmagazinată în baterii. Capacitatea acumulatorilor auto poate varia substanţial şi se alege în funcţie de necesarul de energie a fiecărei maşini în parte. Pentru o bună performanţa recomandăm utilizarea unei baterii cu o capacitate de cel puţin egală cu bateria originală. În cazul in care avem montate pe maşină sisteme aftermarket (sisteme audio, amplicatoare, echipamente electronice, alarme, camere video) se recomandă utilizarea unei baterii cu o capacitate mai mare de maxim 30% faţă de cea specificată de producător cu condiţia ca dimeniunile să fie potrivite. Pentru toate bateriile auto comercializate avem specificată şi capacitatea acestora.
3.Forţa de pornire
Forţa sau curentul de pornire mai poartă nume şi de “curent de descărcare la rece”. Această se referă la curentul pe care bateria este capabilă să-l producă intr-o perioadă foarte scurtă de timp (aprox. 15 secunde). Forţa de pornire se notează cu A(EN) şi este direct proporţională cu capacitatea acumulatorului. Şi acest aspect este menţionat pentru fiecare acumulator în parte.
Exemplu: Acumulator Banner Running Bull EFB
Capacitate: 60 Ah;
Forţa de pornire: 560 A (EN);
4.Tensiunea Bateriei
Aici lucruri stau ceva mai simplu, majoritatea autovehiculelor sunt dotate cu baterii cu tensiunea de 12 V (volţi). Există şi exceptii în cazul camioanelor grele, utilajelor (escavator,buldozer,etc.), chiar şi unele SUV-uri ce folosesc baterii cu tensiune de 24V.
Pentru orice sfaturi, detalii nu ezitaţi să vizitaţi site-ul nostru www.bateriioradea.ro sau contactaţi-ne la unul din numerele noastre de telefon.